Zinaida Greceanîi promite demolarea construcţiilor din zonele verzi. ALEGERI 2015

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Zinaida Greceanîi, susţine că împreună cu echipa sa va dispune stoparea tuturor construcţiilor problematice din municipiu şi demolarea celor din zonele verzi, parcuri şi din curţile blocurilor, transmite IPN.

Candidatul socialiştilor a declarat într-o conferinţă de presă că în ultimii 8 ani, 16 terenuri, pe care anterior erau amplasate stadioane, au fost înstrăinate, iar prejudiciul de la înstrăinarea acestor terenuri este de aproximativ 7 miliarde de lei, bani care nu au ajuns în bugetul municipal.

„Ne propunem revizuirea documentaţiei pentru toate construcţiile nefinalizate, stoparea tuturor construcţiilor problematice, anularea autorizaţiilor dubioase, demolarea construcţiilor ilegale de pe terenurile de joacă şi în parcuri”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Candidatul la Primăria Chişinău a adăugat că eliberarea autorizaţiilor de construcţie se va face numai conform standardelor. De asemenea, a mai propus instituirea principiului ghişeului unic pentru a evita birocraţia şi corupţia din Primărie.

„Vom angaja doar profesionişti, nu rude sau pe criterii de partid. Orice decizie de însemnătate socială pentru oraş va fi consultată cu cetăţenii. Din iulie 2015 nicio construcţie nu va fi admisă în interiorul curţilor şi a parcurilor”, a subliniat candidatul PSRM.

Zinaida Greceanîi a mai promis că, timp de 4 ani, vor fi amenajate şi asigurate cu iluminare 700 de curţi şi 400 de zone de agrement, reparate 400 de blocuri prin termoizolare, înlocuirea reţelelor inginereşti, schimbarea uşilor şi a ferestrelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.