Zinaida Greceanîi, învinuită în dosarul de finanțare ilegală a PSRM. Reacția formațiunii

Fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM, în care era cercetat și ex-președintele Igor Dodon. Informația a fost confirmată pentru presă de către procurorul Petru Iarmaliuc. Partidul Socialiștilor, al cărei deputat este Zinaida Greceanîi, a declarat că politiciana este ținta reprimării de către guvernare a opoziției, transmite IPN.

„Doamna Greceanîi are statut de învinuit în dosarul disjuns de cauza de inculpare a lui Dodon Igor. Ordonanța de punere sub învinuire a fost emisă pe data de 18 octombrie 2022”, a declarat Petru Iarmaliuc.

PSRM a venit cu o reacție în care menționează că Zinaida Greceanîi este unul dintre cei mai corecți politicieni și o persoană ce se remarcă prin înalte calități morale, care a muncit mulți ani pentru dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova. „Atacul absolut nejustificat împotriva unei asemenea personalități este o sfidare a legii, a bunului simț și o depășire a oricăror „linii roșii”. Astfel de acțiuni arată nivelul de degradare a regimului și a justiției sale „de buzunar”. Inspirându-se din cele mai odioase regimuri dictatoriale, „oamenii buni” implementează cele mai josnice metode de reprimare, plasându-se mai presus decât legea, procedurile democratice și bunul simț”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.Potrivit socialiștilor, atacul împotriva reprezentanților Partidului Socialiștilor poartă caracter politic.

Mai devreme, în așa-numitul dosar „kuliok” i s-a înaintat învinuirea  lui Igor Dodon. El este acuzat de comiterea infracțiunii de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019. Acestuia i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000,00 până la 1 000 000,00 dolari. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale PSRM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.