Zilele Republicii Moldova vor fi marcate la Sankt Petersburg

Zilele Republicii Moldova la Sankt Petersburg, programate să coincidă cu celebrarea celei de-a 31-a aniversări de la data adoptării drapelului de stat și stemei Republicii Moldova, vor avea loc în perioada 20-27 aprilie. Evenimentul va avea loc sub patronajul Parlamentului Republicii Moldova, transmite IPN.

Timp de o săptămână, vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Republicii Moldova. Este vorba despre organizarea și desfășurarea unui rally, în cadrul căruia 30-35 de automobile cu steagurile Republicii Moldova, Federației Ruse și Sankt Petersburg-ului vor defila de-a lungul traseului: Palatul Taurida-Călărețul de bronz, unde vor avea loc și depuneri flori la monument - Terasamentul universitar, unde vor fi depuse flori la bustul lui Antioh Cantemir, fiul suveranului moldovean Dimitrie Cantemir - Cimitirul memorial Piskarevskoe, unde la fel, se vor depune flori.

În cadrul acelorași zile, se vor planta 31 de copaci în Grădina Taurida, iar delegația Parlamentului Republicii Moldova va trage din Tunul Fortăreței Petru și Pavel.

Evenimentele vor continua cu un turneu de tenis de masă în Centrul Parlamentar, între echipele St. Petersburg din regiunea Leningrad și Republica Moldova. Va urma concursul de desen în rândul școlarilor orașului.

De asemenea va fi vernisată o expoziție a pictorilor moldoveni din Sankt Petersburg la Palatul Taurida, în perioada 26-27 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Ion Lipciu, reprezentantul permanent al Parlamentului Republicii Moldova în Adunarea interparlamentară a statelor-membre ale C.S.I., adjunct al secretarului general al Consiliului Adunării Interparlamentare, „evenimentele vor fi cu siguranță încă o confirmare a adevăratelor intenții de a dezvolta în continuare relații de prietenie între Moldova și Rusia, relații care s-au dezvoltat de-a lungul secolelor între popoarele ambelor state”.

În ultima zi, pe 27 aprilie, de la ora 17.00, se va desfășura o recepție oficială cu ocazia finalizării „Zilelor Republicii Moldova”, în Sala Catherine a Palatului Taurida.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.