Zilele Culturii Republicii Moldova vor fi marcate pentru a două oară în Azerbaidjan

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Turismului al Republicii Azerbaidjan, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Azerbaidjan, va organiza, în perioada 29-30 aprilie, Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan. Evenimentul este la cea de-a doua ediţie. Programul include o serie de evenimente care vin să promoveze tradiţiile şi obiceiurile naţionale peste hotarele ţării.

Solicitat de IPN, consulul Republicii Moldova la Baku, Gheorghe Boţan, a menţionat că ceremonia de inaugurare a Zilelor Culturii Republicii Moldova va avea loc la Filarmonica Naţională din Baku, în seara zilei de marţi, 29 aprilie, şi va cuprinde un concert susţinut de ansamblul de muzică populară şi dans „Fluieraş”. Un alt eveniment va fi vernisarea expoziţiei de fotografii a maestrului emerit în artă Mihai Potârniche. Expoziţia va fi inaugurată de către miniştrii culturii din ambele state.

În cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova, pe 30 aprilie, va avea loc un concert susţinut de formaţia „Trigon”, condusă de Anatol Ştefăneţ, la Filarmonica Naţională din Baku. La eveniment vor participa oficiali ai autorităţilor azere, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Azerbaidjan, oameni de cultură, precum şi publicul larg interesat de a cunoaşte tradiţiile populare ale Republicii Moldova.

Gheorghe Boţan a spus că în Republica Azerbaidjan nu sunt prea mulţi moldoveni, totuşi s-au făcut demersuri pentru înregistrarea diasporei. Evenimentele culturale organizate cu ocazia Zilei Culturii Moldoveneşti prezintă o oportunitate pentru cei care se află departe de patrie să fie mai aproape de cultura naţională.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.