Ziarul municipal „Capitala” nu mai există din 1 august, conform unei decizii a Consiliului municipal Chişinău. Cătălina Molodoi, care a exercitat funcţia de director al publicaţiei, a declarat pentru IPN că nu sunt clare motivele reale ale deciziei CMC. Oficial, au fost invocate cheltuieli prea mari în raport cu impactul pe care îl avea publicaţia.
„Nu aveau de ce să aştepte de la noi careva venituri. Banii care veneau din vânzări, potrivit regulamentului aprobat de CMC, erau repartizaţi pentru adaosuri la salariu şi onorarii pentru angajaţi. Ei nu aveau cum să vină înapoi în bugetul Primăriei. Municipalitatea a avut scopul să creeze un ziar care să informeze cetăţenii, dar nu să obţină venituri”, a menţionat Cătălina Molodoi.
Ca urmare a desfiinţării ziarului, 20 de angajaţi au rămas şomeri. Doi dintre aceştia sunt deja pensionari, iar alţi câţiva se apropie de vârsta de pensionare şi Cătălina Molodoi nu crede că le va fi uşor să-şi găsească un loc de muncă. Pentru tineri şansele de angajare sunt mai mari. Conform prevederilor Codului Muncii, membrii echipei ziarului desfiinţat au obţinut de la angajator, adică din bugetul municipal, o îndemnizaţie egală cu trei salarii medii pe economie.
Cătălina Molodoi a mai spus că se lucrează la un nou site, care să fie o punte de legătură între municipalitate şi locuitorii oraşului. „Nu va fi doar un site informativ, dar şi unul de comunicare între municipalitate şi locuitorii capitalei. Nu va fi finanţat de Primărie, ci din cont propriu, pentru că municipalitatea nu este interesată de astfel de proiecte”, a menţionat Cătălina Molodoi. Asupra noului portal lucrează o echipă de jurnalişti, foşti angajaţi ai ziarului „Capitala” .
Ziarul „Capitala” este ultimul organ de presă lichidat din cadrul fostului media-holding al municipiului Chişinău, creat în anul 1998. În anul 2005, printr-o decizie votată consilierii PCRM şi PPCD, a fost lichidată Agenţia municipală de presă Info-Prim. Reprezentanţii aceloraşi forţe politice au respins solicitarea echipei de jurnalişti rămaşi fără lucru de a li se oferi în chirie spaţiul în care au activat. Spaţiul respectiv rămâne de 8 ani neutilizat, fiind supus unui proces grav de degradare. Un an mai târziu, consilierii PPCD şi PCRM au votat vânzarea postului de radio Antena C şi a celui de televiziune Euro TV, care de atunci au schimbat proprietarii în câteva rânduri.