Zeci de părinţi şi profesori au însuşit modele de integrare socială a copiilor bolnavi de epilepsie
Asociaţia de Susţinere a Copiilor cu Sindrom Convulsiv anunţă despre finalizarea proiectului „Şanse egale în educaţie pentru copiii ce suferă de epilepsie”, implementat pe parcursul a 2 ani. „Noi oferim modele de lucru pentru reabilitarea şi integrarea în societate a persoanelor cu dizabilitaţi, pentru schimbarea atitudinii comunităţii. Ulterior autorităţile ar trebui să preia aceste modele şi să le multiplice, pentru a produce o schimbare la nivelul întregii societaţi”, a declarat la o masă rotundă la final de proiect preşedintele Asociaţiei de Susţinere a Copiilor cu Sindrom Convulsiv, Antonina Gavajuc, transmite Info-Prim Neo.
Proiectul a avut 1555 de beneficiari. La seminarele de informare au luat parte educatori, profesori şi părinţi. Mama unui copil bolnav de epilepsie a remarcat că, înainte de a cunoaşte echipa Asociaţiei de Susţinere a Copiilor cu Sindrom Convulsiv, copilul său era izolat în casă, iar ea nu ştia cu cine să vorbească despre problemă pe care o au. „Când am participat la primul curs de instruire mi-am dat seama că nu sunt singura care sufăr”, a subliniat femeia, care a mulţumit pentru consilierea psihologică de care a avut parte pe durata proiectului.
Specialiştii Asociaţiei constată că părinţii copiilor cu dizabilitaţi au devenit mai încrezători după acest proiect şi au tendinţa de a schimba lucrurile spre bine. Şi profesorii au devenit mai cooperanţi în vederea acceptării copiilor cu epilepsie şi cu alte dizabilitaţi.
Parteneri ai proiectului sunt Star of Hope International Suedia, Star of Hope România. Iar finanţatori sunt Swedish Mission Council/Swedish International Development Agency, Star of Hope International Suedia.