Zeci de localităţi au rămas în beznă din cauza vântului, iar mai multe maşini au derapat

Vântul puternic din noaptea spre sâmbătă, 23 martie, a lăsat zeci de localităţi din ţară în beznă, iar mai multe automobile au derapat din cauza poleiului. Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că, potrivit ultimelor date operative, către ora 8.00, 65 de localităţi din 18 raioane nu aveau lumină. Cele mai afectate sunt raionul Leova, cu 12 localităţi, şi UTA Găgăuzia, cu 11.

În această dimineaţă în municipiul Bălţi, din cauza vântului puternic, un arbore s-a prăbuşit şi a deteriorat un balcon de la etajul 5 al unui bloc locativ. Copacul a căzut şi peste cablurile de energie electrică, lăsând 4 blocuri locative fără lumină.

Pe mai multe trasee din ţară s-a format polei. Câteva automobile au derapat pe carosabil, ajungând în şanţ. Salvatorii au intervenit în raionul Ungheni,  Ocniţa şi Briceni, unde au fost deblocate 3 camioane.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să evite călătoriile lungi. Pe 23 martie sunt preconizate condiţii climatice dificile, cu lapoviţă şi ninsoare. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să aibă în portbagajul maşinii o lopată şi nisip. Este recomandat ca hainele sa fie pe măsura temperaturilor scăzute, iar bateria telefonului să fie plină, pentru a putea chema ajutoare. Telefonul de urgenţă în caz de situaţii excepţionale este 901.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.