Votul pentru Constantin Codreanu este un vot pentru un viitor mai bun, deputat român

Votul pentru Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar general al capitalei, înseamnă un vot pentru un viitor mai bun pentru Chișinău și pentru apropierea de Uniunea Europeană și România. Totodată, pe lângă viața mai bună pentru oraș, ceea ce este mai important este mesajul politic foarte clar cu privire la viitorul Republicii Moldova, în special în contextul alegerilor parlamentare care urmează. Declarația aparține deputatului român Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară din România.

Într-o conferință de presă la IPN, parlamentarul român a declarat că în orice bătălie politică de la Chișinău și-a expus punctul de vedere și și-a exprimat necondiționat sprijinul pentru Dorin Chirtoacă. Spre regret, spune politicianul, acesta nu a reușit să-și încheie mandatul, fiind „înlăturat din funcția de primar general în mod abuziv de către un sistem opresiv”. „Vin astăzi în fața românilor din Republica Moldova, celor care locuiesc în Chișinău și în suburbii, și le cer cu aceeași seriozitate și cu aceeași responsabilitate să se implice pe 20 mai și să-l voteze, cu aceeași convingere cu care au făcut-o și în anii precedenți, pe candidatul Constantin Codreanu”, a notat Eugen Tomac.

Potrivit lui Tomac, Constantin Codreanu este unul dintre cei mai valoroși tineri pe care îi are Republica Moldova la ora actuală. „Republica Moldova are nevoie de repere și are nevoie de oameni care să miște lucrurile înainte. Tocmai de aceea sunt alături de Constantin Codreanu și îi apreciez enorm gestul pe care l-a făcut lăsând confortul de la București și revenind aici pe străzile Chișinăului”, a spus deputatul român.

Eugen Tomac a declarat că, împreună cu Constantin Codreanu, promovează singura soluție realistă pentru viitorul Republicii Moldova – obiectivul unirii Republicii Moldova cu România. „Altă soluție pentru un viitor mai sigur pentru cetățenii Republicii Moldova nu există. Uniunea Europeană, la care visează cetățenii municipiului Chișinău, este România. O altă soluție pentru a avea un trai mai bun, un viitor mai sigur, nu poate obține niciun cetățean al Republicii Moldova, dacă nu vor înțelege oamenii politici că cea mai sigură și cea mai scurtă cale este unirea cu România”, a notat deputatul.

Parlamentarul român a mai spus că sunt mulți candidați la alegerile locale noi din 20 mai care au intrat în această bătălie pentru a promova diferite mofturi politice sau interese ale unor grupuri economice sau politice. Eugen Tomac a îndemnat ceilalți candidați, care pretind că înțeleg cum stau lucrurile, să ia decizii înțelepte și să se retragă din cursă, pentru că unicul candidat care poate să-l învingă „pe omul lui Plahotniuc sau pe omul lui Dodon”, este Constantin Codreanu.

  • eugen tomac despre constantin codreanu.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.