Volumul vânzărilor serviciilor de internet la puncte fixe a crescut cu peste 13%

În primul trimestru al anului 2015, volumul veniturilor din vânzarea serviciilor de acces la internet la puncte fixe a crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 13,1% şi a însumat 256 de milioane de lei. Numărul abonaţilor a sporit cu 7,3 mii şi a depăşit cifra de 516 mii. Datele se conţin în raportul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), citat  IPN.

Conform datelor ANRCETI, din cei 61 de furnizori de servicii de acces la internet la puncte fixe, cele mai mari creşteri ale vânzărilor au fost înregistrate de companiile Starnet Soluţii şi Moldtelecom. Vânzările primei companii au sporit cu 28,6% şi au însumat 62,5 milioane de lei, iar ale celei de-a doua – cu 9,8% şi au totalizat  159,5 milioane de lei.

În perioada de raport, majoritatea abonaţilor noi au ales internetul de mare viteză. 40,2% din aceştia beneficiază de viteze de acces la reţeaua globală de peste 30 Mbps. 35,7% accesează internetul la viteze cuprinse între 30 şi 100 Mbps şi 4,5 % la viteze de peste 100 Mbps.

În comparaţie cu primul trimestru al anului 2014, cota de piaţă a companiei Starnet Soluţii a crescut cu 2,8 puncte procentuale şi a alcătuit 23,1%, iar cota de piaţă a Moldtelecom a scăzut cu 2,1 puncte procentuale şi a constituit 61,9%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.