Vladimir Voronin la APCE: Situaţia în Moldova se înrăutăţeşte

Chiar dacă Republica Moldova este monitorizată de Consiliul Europei, situaţia în ţară se înrăutăţeşte din punct de vedere socio-economic şi politic. Despre aceasta a spus preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, la conferinţa de presă de luni, 18 aprilie, susţinută după sesiunea curentă a APCE la Strasbourg, transmite IPN.

Politicianul a accentuat că şi modificările constituţionale făcute de coaliţia de la guvernare nu sunt avizate de către Comisia de la Veneţia, iar ceea ce se întâmplă acum în ţară poate fi numită drept catastrofă care are loc fiind acreditată de conducerea SUA, administraţia de la Bruxelles şi cea a APCE.

„În fiecare zi în Moldova se consolidează corupţia, mafia, neprofesionalismul, incompetenţa şi eşecul în toate sferele. Ţara este complet dezinstituţionalizată. Au plecat mai bine de 60% din populaţia aptă de muncă în vârstă de 20-40 de ani. Numărul de copii născuţi s-a redus de 4 ori în 7 ani, iar numărul celor morţi a crescut de câteva ori”, a declarat liderul PCRM.

Potrivit politicianului, cauza principală a situaţiei create o reprezintă lipsa de profesionalism a guvernării, deoarece guvernarea a fost împărţită între partidele care au votat pentru învestirea executivului, iar în funcţii sunt numiţi „cine pică”.

Vladimir Voronin a mai spus că atunci când la guvernare erau comuniştii, oficialii din UE practic lunar veneau la Chişinău să dea indicaţii, să dicteze ce şi cum trebuie de făcut, iar aceasta „a dus în 2009 la o tentativă de lovitură de stat”. În aceste condiţii, politicianul afirmă că acum nu se mai schimbă nimic în pofida a tot felul de rapoarte şi de monitorizări, situaţia din ţară rămâne dezastruoasă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.