Vladimir Voronin: Formarea noului Guvern nu este legitimă

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că formarea noului Guvern nu este legitimă. Potrivit lui, în funcții au fost numite persoane care de mult timp nu au fost în țară, în plus, nu au trecut Comisia de Integritate care este o condiție obligatorie. Declarațiile au fost făcute de fostul președinte al Republicii Moldova la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Așa-numiții miniștri ai noului Guvern nu au reușit să se așeze în fotoliile lor și au început să-și aducă nănașii, cumătrii, neamurile la diferite funcții”, a declarat Vladimir Voronin. Potrivit lui, nu este clar de ce aduc oameni care mult timp nu au fost în țară și aceștia nu au trecut Comisia de integritate care este obligatorie.

Totodată, Vladimir Voronin spune că în ultimii ani Curtea Constituțională a fost supusă politic celor care erau la guvernare și au făcut diferite încălcări. „Prima încălcare, cea mai gravă, a Curții Constituționale constă în faptul că ei calcă în picioare Articolul 2 al Constituției care vorbește despre faptul că suveranitatea în țară aparține poporului , dar nu unui grup de persoane și nu CC”, a afirmat comunistul.

Vladimir Voronin consideră că ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani nu a sporit dezvoltarea Republicii Moldova, țara ajungând la o criză politică nemaipomenită. „Aici s-a ajuns mai mult din punct de vedere al ambițiilor și a carierismului persoanelor care sunt implicate în acest proces pentru că interesul lor personal predomină față de interesul poporului. În capul mesei trebuie să primeze rațiunea, dar rațiunea trebuie să fie condusă de legi, de Constituție”, a declarat politicianul.

Despre declarația semnată recent de alți doi foști președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, care își afirmă susținerea față de noul Guvern, Vladimir Voronin spune că nu i s-a propus să semneze această declarați, dar nici n-ar fi semnat-o, dacă ar fi fost întrebat.

Președintele PCRM spune că nu este convins că actuala criză politică se va rezolva rapid.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.