Vladimir Voronin: Andrian Candu și-a depășit atribuțiile de serviciu

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că prin semnarea documentului de creare a Asambleei parlamentare Moldova, Georgia și Ucraina, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a depășit atribuțiile de serviciu. Declarațiile au fost făcute la o conferință de presă, la care liderul PCRM a expus poziția formațiunii pe care o conduce referitor la evenimentele din ultima perioadă, transmite IPN.

Vladimir Voronin crede că Andrian Candu a compromis imaginea Republicii Moldova la nivel internațional. Potrivit politicianului, o structură similară există din anii 1990, iar pe când era președintele Republicii Moldova, țara a încetat să facă parte din ea, deoarece nu mai urmărea realizarea scopurilor stabilite, ci activa împotriva Federației Ruse. Nici acum obiectivele anunțate (printre care: securitatea la frontieră, colaborarea cu NATO etc.) nu sunt altceva decât acțiuni împotriva Federației Ruse, spune Vladimir Voronin.

Referitor la decizia Curții Constituționale care a declarat desuetă Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată în 1989, Vladimir Voronin o consideră absurdă și spune că urmărește interese politice.

În alt context, Vladimir Voronin a anunțat că a fost publicată cartea dedicată aniversării a 100-a de la Marea Revoluție Socialistă din octombrie. Volumul prezintă o trecere în revistă a evenimentelor organizate de PCRM pe parcursul anului 2017, când a fost marcat centenarul revoluției. „Pentru noi, comuniștii, a fost o aniversare importantă. Suntem un partid cu tradiție istorică, creată de numeroase generații de revoluționari”, a spus liderul PCRM.

Vladimir Voronin a respins, în altă ordine de idei, acuzațiile fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care ar fi spus că Voronin este cel care a privatizat cinematograful Gaudeamus. Liderul PCRM este hotărât să-l acționeze în judecată pe fostul edil pentru declarații false.

La fel, Vladimir Voronin a calificat ca fiind ilegală decizia Judecătoriei Chișinău, prin care a fost obligat să achite 30 de mii de lei despăgubiri morale și să dezmintă public declarații făcute în aprilie 2007 la un post de televiziune, în care este vizată lidera Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco. Ultima l-a acționat în judecată pentru calomnie. Liderul PCRM spune că avea imunitate la acea dată și nu putea fi tras la răspundere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.