Vladimir Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de politician pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Vladimir Plahotniuc menționează că prin renunțarea la imunitatea parlamentară, odată cu depunerea mandatului de deputat, dorește să oprească „abuzurile și presiunile politice asupra instituțiilor de drept”. Acesta spune că actuala guvernare politizează instituțiile, iar Moscova a preluat deja instituțiile strategice ale statului.

„Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acțiuni ilegale împotriva mea și a familiei mele, dosare politice, judecăți false, zeci de urmăriri internaționale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic”, a mai scris acesta.

Vladimir Plahotniuc susține că, în actuala situație, „în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru”, nu-și poate îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni.

„Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o”, a scris democratul.

La scurt timp după ce PDM a cedat guvernarea, Vladimir Plahotniuc și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului. Politicianul a părăsit țara, acuzând sa s-ar face presiuni politice asupra sa.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.