Vladimir Bolocan: Aerul condiționat în transport public nu prezintă pericol

Călătorilor nu trebuie să le fie frică de aerul condiționat din transportul public municipal. Șoferii sunt instruiți cum să îl gestioneze ca să nu prezinte pericol, a spus șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială din municipiul Chișinău, Vladimir Bolocan. Subiectul a fost abordat la ședința operativă a serviciilor municipale în contextul sesizării situațiilor în care unii călătorii le ce taxatorilor sau șoferilor să deconecteze sistemul de aer condiționat de teama că le-ar putea face rău.

În contextul temperaturilor caniculare, Vladimir Bolocan a atenționat persoanele cu hipertensiune arterială, cele cu probleme cariatide, femeile însărcinate și copiii să evite să iasă din cază între orele 11.00-17.00.

Sub nicio formă copii nu trebuie lăsați singuri în mașină, chiar și cu climatizorul pornit. Vladimir Bolocan recomandă părinților, de fiecare dată când au nevoie să părăsească vehiculul, să ia cu ei copii cu ei, chiar dacă e vorba de perioade scurte de timp.


Săptămâna trecută, punctele de triaj și asistență anticaniculară au fost vizitate de peste 3000 de persoane, iar ambulanța a fost solicitată pentru 587 de persoane cărora li s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate. Au fost raportate 25 de cazuri de insolație, 11 la copii și 14 la adulți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.