Vlad Plahotniuc: Modernizarea maternităţii Mamei şi Copilului arată cum vrem să schimbăm Moldova

Fondatorul Fundaţiei Edelweiss, Vlad Plahotniuc, şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, au inaugurat astăzi, 10 iunie 2016, alături de mai mulţi medici, intrarea principală a maternităţii Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, după o renovare substanţială. Aceasta este o nouă reparaţie încheiată cu succes, în cadrul lucrărilor de modernizare desfăşurate la Institutul Mamei şi Copilului în ultimii doi ani, de la lansarea campaniei sociale Renaşte Moldova, de către Fundaţia Edelweiss, transmite IPN cu referire la un comunicat al Fundaţiei.

Însoţiţi de conducerea Institutului Mamei şi Copilului, Vlad Plahotniuc şi Marius Lazurca au vizitat etajele modernizate, sălile dotate cu echipament medical performant şi au făcut cunoştinţă cu personalul medical.

„Modernizarea Maternităţii Mamei şi Copilului este un proiect ambiţios, menit să demonstreze cum trebuie să arate o instituţie de nivel european în ţara noastră, cum vrem noi să schimbăm Moldova. Dacă am reuşit în acest proiect, vom reuşi în mai multe”, a declarat fondatorul Edelweiss. El a vorbit şi despre condiţiile de care beneficiază acum mamele şi copiii, în această maternitate modernizată, subliniind că situaţia este mult schimbată faţă de momentul în care i s-a născut primul copil, în acest loc. „Au trecut mai bine de 2 ani de când am lansat campania socială Renaşte Moldova, prin care am demarat lucrările de renovare. Eu am făcut o donaţie şi imediat ni s-au alăturat mulţi oameni, unii mai înstăriţi, oameni de la sate, chiar şi pensionari. Moldovenii sunt oameni săritori la nevoie”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Fondatorul Edelweiss a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la succesul campaniei pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului, în special reprezentanţilor României care au asigurat o contribuţie consistentă în cadrul etapei de colectare de fonduri, desfăşurate pe parcursul anului 2014.

La rândul său, ambasadorul României Marius Lazurca a declarat că se simte bucuros şi emoţionat la acest eveniment. „Sunt bucuros pentru că se vede ce efecte pozitive a avut efortul nostru comun, al Fundaţiei Edelweiss şi al Guvernului României. Campania a pornit ca efort al unei persoane, la care s-au alăturat mii de oameni, unii mai înstăriţi, unii mai nevoiaşi. Este un exemplu fericit care trebuie să continue. Binele nu are culoare politică”.

Potrivit comunicatului, Campania Renaşte Moldova a presupus o mobilizare fără precedent pentru colectarea, pe parcursul anului 2014, a sumei necesare pentru demararea reparaţiilor la Maternitatea Mamei şi Copilului. Suma de 1 milion de euro a fost colectată în cadrul mai multor evenimente caritabile organizate de către Edelweiss, în cadrul cărora s-au putut face donaţii, precum şi prin contribuţia Guvernului României. Prima donaţie a fost făcută de către Edelweiss, în cadrul unui concert caritabil, în aprilie 2014. Iar după 6 luni, în cadrul unui telemaraton naţional, Vlad Plahotniuc a donat suma necesară pentru îndeplinirea obiectivului de 1 milion de euro.

Astfel, au fost posibile, pentru prima dată în 30 de ani, lucrări de reparaţii fără precedent. S-a reuşit renovarea şi modernizarea sălilor de naştere, a sălilor de lăuzie, a saloanelor pentru nou-născuţi, a secţiei de internare a maternităţii, precum şi construirea unei rampe de acces şi, acum, deschiderea intrării principale. De asemenea, sălile de naşteri beneficiază inclusiv de aparatură şi tehnică modernă, conform standardelor europene.

Anual, peste 5.000 de copii sunt aduşi pe lume la Maternitatea Mamei şi Copilului şi peste 40.000 de pacienţi beneficiază de serviciile medicale ale acestei instituţii medicale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.