Vlad Filat: Votul PL trebuie să fie pentru Guvern, nu pentru premier

Votul Partidului Liberal trebuie să fie pentru Guvern şi pentru programul Guvernului, nu pentru funcţia de prim-ministru. Astfel a comentat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, decizia PL de a nu-i susţine candidatura la funcţia de premier, transmite IPN.

„Deciziile pe care le iau îi vizează. Am spus şi în cadrul întrunirii pe care am avut-o cu  colegii din Partidul Democrat şi Partidul Liberal că vom arăta respect faţă de deciziile partidelor politice, chiar dacă nu vom fi de acord cu ele. Şi solicităm şi din partea dânşilor să respecte deciziile Partidului Liberal Democrat”, a declarat jurnaliştilor premierul în exerciţiu.

Vlad Filat a menţionat că PLDM va propune în perioada imediat următoare preşedintelui Nicolae Timofti o candidatură pentru funcţia de premier.

Partidul Liberal a anuţat că PLDM trebuie să înainteze o altă candidatură la funcţia de prim-ministru şi să menţină programul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Potrivit liberalului, Mihai Ghimpu, în cazul în care PLDM va insista ca Vlad Filat să fie din nou prim-ministru, atunci va trebui să-şi asume declanşarea alegerilor anticipate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.