Vlad Filat, reţinut pentru 72 de ore. Valeriu Streleţ: Nu-mi voi da demisia

Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, declară că nu îşi va da demisia după lipsirea de imunitate parlamentară şi reţinerea lui Vlad Filat, care i-a cedat astăzi şefia PLDM, transmite IPN.

„Nu am dreptul să părăsesc oamenii care au ieşit în stradă, nu am dreptul să abandonez  partenerii de peste hotare, cu care în ultimul timp am avut discuţii foarte bune. Vă rog să aveţi încredere în mine şi eu la fel voi avea încredere. Îmi voi face datoria cu consacrare și dedicare până în momentul în care anumite forţe vor încerca să mă demită. Nu este exclus că îmi vor coase şi mie un dosar.  Nu voi pleca de bună voie. Nu pot și nu am dreptul să abandonez oamenii într-o perioadă atât de dificilă”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri, joi seara, la un briefing de presă.

Referindu-se la reţinerea lui Vlad Filat, Streleţ a spus că speră ca acesta să-şi demonstreze nevinovăţia în justiţie și s-a arătat nedumerit de Ilan Șor nu este arestat. „Sunt sigur că beneficiarul principal va merge liniştit acasă. Aici este marea mea nedumerire. De parcă acesta nu are avioane, conturi, milioane. Acum înţeleg de ce unele dosare deschise la insistenţa noastră se prăfuiesc pe rafturi.  Sunt sigur că în viitorul apropiat aceste subiecte vor fi scoase la vedere”, a spus Valeriu Streleţ.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost reţinut pentru 72 de ore de către ofiţerii CNA, după ce Parlamentul i-a anulat cu 79 de voturi imunitatea de deputat. Procurorii anticorupţie îl acuză pe fruntaşul liberal-democrat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

Potrivit sesizării procurorului, exercitând funcţia de premier, Filat ar fi estorcat şi primit de la omul de afaceri Ilan Şor bunuri pentru a influența şi determina mai mulţi funcţionarii publici din Guvern, dar şi din alte structuri de stat, să ia decizii şi să adopte acte normative necesare asigurării emisiei suplimentare de acţiuni de la BEM, fără participarea statului, fapt ce a generat diminuarea pachetului de acţiuni a statului până la 33,3%, plus o acţiune, şi preluarea controlului asupra BEM de către Ilan Şor. La fel, aceste decizii au asigurat numirea lui Şor în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrare al BEM, acesta obţinând posibilităţi reale de influenţarea activităţii şi deciziilor băncii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.