Vlad Filat a fost audiat la Comisia de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutară

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, s-a prezentat la şedinţa Comisiei de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutară. Politicianul a declarat jurnaliştilor că a venit fără să fie invitat, fiindcă se fac prea multe insinuări în ceea ce priveşte  situaţia din sistemul bancar, inclusiv este vizată persoana sa, transmite IPN.

Referindu-se la Banca de Economii, politicianul a spus că au fost discuţii mai multe, inclusiv în cadrul comisiei speciale a Parlamentului din legislatura precedentă. „În urma discuţiilor s-au propus 3 modele de asanare a situaţiei. Am discutat cu Iurie Leancă (ex-premier) toate 3 modele. Dincolo de discuţiile purtate, ulterior, autorităţile statului, cum este şi firesc, au venit cu formula finală de implementare. Eu cred că ideea a fost corectă de a atrage un investitor, dar implementarea ideii a fost deficitară. Cine este vinovat urmează să se stabilească”, a specificat liderul PLDM.

Referindu-se la acuzaţiile că ar fi implicat în furtul a milioane de lei de la Banca de Economii, Vlad Filat a spus că vor fi acţiuni în instanţele de judecată şi vor fi traşi la răspundere cei care prin minciuni manipulează opinia publică.

Comisia de anchetă a Parlamentului a fost creată pentru a investiga situaţia de pe piaţa valutară după ce au apărut informaţii că de la Banca de Economii au fost scoase 21 de miliarde lei, cu care s-a cumpărat un miliard de euro şi a fost scos din ţară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.