Vitali Catană: Ultimul sondaj demonstrează că electoratul nu s-a maturizat

Rezultatele ultimului sondaj denotă că electoratul moldovenesc încă nu s-a maturizat politic. De această părere este expertul în drept, Vitali Catană, care a făcut declaraţii în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune “Realitatea TV”, transmite IPN.

„Este clar că PLDM are o problemă cu miliardul, fapt care explică scăderea formaţiunii în sondaj. Dar şi PSRM are o problemă ă cu miliardul. Iar respondenţii sunt gata să-i mai voteze pe socialişti. Raportul Kroll a arătat că soţul Zinaidei Greceanîi este implicat în încasarea creditelor neperformante de la BEM în sumă de vre-o 3 milioane de euro. Mă întreb atunci dacă alegătorul nostru s-a maturizat politic. De fapt, avem un electorat leneş, care nu doreşte să cunoască, să facă un efort ca să se informeze”, a spus Catană.

Referindu-se la întâietatea pe care o deţine PPPN în sondaj, Catană e explicat fenomenul prin acţiunile populiste ale liderului acestui partid, Renato Usatîi. „PPPN a mers pe un mesaj populist dus până la extremă. Renato Usatîi a activat mai mult ca impresar, organizând concerte. Şi după ce a fost ales primar de Bălţi Usatîi a stat mai mult pe la Chişinău şi la Moscova, decât la Bălţi. Iar oamenii continua să aibă încredere în el”, a adăugat expertul.

Vitali Catană a atenţionat partidele pro-europene în legătură cu rezultatele sondajului. „Dacă PL şi PD mai au şanse să se reabiliteze, atunci PLDM nu are nici o şansă dacă nu va participa la guvernare”, a precizat Catană.

Sondajul a fost efectuat de către Magenta Consulting la comanda Institutului Republican Internaţional în perioada 29 septembrie – 21 octombrie pe un eşantion de 1500 de persoane. Marja de eroare nu depăşeşte 2,8%. Potrivit sondajului, dacă alegerile anticipate ar avea loc duminica viitoare, pentru Partidul Politic „Partidul Nostru” ar vota 20% dintre respondenţi. Pe locul doi s-ar clasa Partidul Socialiştilor, urmat de Partidul Popular European şi Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.