Victoriabank a cumpărat BCR Chișinău

Banca comercială Victoriabank SA anunță că a achiziționat SA Banca Comercială Română Chișinău. Astfel, în Republica Moldova rămân 10 bănci licențiate de Banca Națională a Moldovei, transmite IPN.

Victoriabank SA precizează că este o premieră pe piața din Republica Moldova, și anume când o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova. Potrivit instituției bancare, acordul de vânzare a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română la BCR Chișinău a fost anunțat la finalul lunii martie 2023, iar între timp au fost primite toate aprobările din partea autorităților în ceea ce privește tranzacția.

„Integrarea BCR Chișinău în Victoriabank se va desfășura pe parcursul a aproximativ șase luni și este planificată așa încât totul să fie cât mai simplu pentru clienții BCR Chișinău care, pe parcursul integrării, trebuie să se adreseze în continuare echipei BCR Chișinău.

Integrarea va fi realizată cu contribuția ambelor bănci și pe baza expertizei Grupului Financiar Banca Transilvania privind achizițiile și integrările bancare din România. Grupul BT are cea mai mare experiență din România privind achiziția și integrarea rapidă de bănci, până acum cumpărând Idea::Bank (2021), Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).

BCR Chișinău are peste 13 mii de clienți, circa 100 de angajați și 4 sedii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.