Viceprimarul de Soroca, arhitectul-șef și secretarul Consiliului, reținuți într-un dosar de corupție

Viceprimarul municipiului Soroca, arhitectul-șef și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți în mai multe dosare ce vizează trucarea unor licitații publice. Aceasta după ce astăzi oamenii legii au descins cu percheziții în cauzele penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. În total sunt vizați șapte reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, dar și 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție precizează că urmărirea penală a fost pornită în baza bănuielii rezonabile că persoane publice și persoane cu funcție de demnitate publică din cadrul Primăriei și Consiliului municipal Soroca ar fi favorizat unii agenți economici. Și anume i-au favorizat în procesul de obținere a setului de documente pentru încheierea unor contracte cu municipalitatea contra unor remunerații ilicite.

De asemenea, în schimbul mijloacelor financiare ilicite, primite prin intermediul unor terți, funcționarii, ar fi trucat mai multe licitații în vederea câștigării acestora de către anumiți agenți economici.

La această etapă, patru persoane au statut de bănuit, trei dintre care au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în izolator.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.