Vicepreşedintele Comisiei Europene: UE poate oferi Moldovei stabilitate

Cel mai important lucru pe care îl poate oferi Uniunea Europeană Republicii Moldova este stabilitatea, reguli clare şi corectitudine. Ziua de 27 iunie, data semnării Acordului de Asociere, este importantă atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Uniunea Europeană. Declaraţiile aparţin vicepreşedintelui Comisiei Europene, comisar pentru domeniul transporturilor, Siim Kallas, şi au fost făcute la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, vicepreşedintele Comisiei Europene a menţionat că Republica Moldova este o ţară importantă pentru politica europeană de vecinătate. UE va continua să sprijine Moldova prin proiecte concrete, iar utilizarea eficientă a sprijinului financiar al UE va contribui la modernizarea sectoarelor economiei naţionale.

Igor Corman a menţionat că vizitele oficialilor europeni la Chişinău sunt binevenite în contextul eforturilor depuse de autorităţi pentru a explica cetăţenilor beneficiile integrării europene. „Avem nevoie de consens naţional pentru continuarea parcursului european al ţării noastre. Altă alternativă pentru dezvoltarea Republicii Moldova nu avem”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Şeful legislativului a mai spus că liberalizarea regimului de vize cu UE a fost un pas important pentru integrarea Republicii Moldova în familia europeană, care va contribui la schimbarea atitudinilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.