Veteranii MAI speră că incidentul de duminică va fi investigat obiectiv

Organizația Obștească a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne își exprimă speranța că organele de drept vor investiga obiectiv incidentul de duminică, 17 septembrie, când în timpul unei acțiuni de protest un microbuz s-a deplasat în direcția cordonului de polițiști. Luni, 18 septembrie, la o conferință de presă la IPN, membrii organizației au declarat că acțiunea a fost pusă la cale de către foști polițiști, care s-au manifestat în calitate de organizatori ai protestului.

Gheorghe Gandrabur, membru al organizației, a spus că veteranii și pensionarii Ministerului Afacerilor Interne condamnă acțiunile unor foști angajați ai MAI îndreptate împotriva polițiștilor care asigură ordinea publică. Potrivit lui, duminică, 17 septembrie, a fost împiedicată încercarea unor persoane de a destabiliza situația.

Gheorghe Gandrabur susține că unii dintre organizatorii protestului, inclusiv foști poliţişti, au dat dovadă de comportament agresiv, care a arătat că scopul lor nu a fost de a manifesta pașnic, dar de a provoca altercații și a destabiliza ordinea publică. „Oamenii legii sunt prezenți la proteste nu pentru a fi agresați, insultați sau a le fi deteriorate uniformele, dar pentru a asigura ordinea și securitatea publică și a permite protestărilor să-și împărtășească ideile. Ieri, unii dintre manifestanți au instigat împotriva organelor de politie. Participanții la protest au fost îndemnați să rupă cordonul de polițiști cu scopul ca să provoace poliţia la acțiuni violente”, a declarat Gheorghe Gandrabur.

Constantin Busuioc, vicepreședinte al organizației, a calificat incidentul de duminică ca fiind „atac terorist”. „Partidele politice trebuie să capete putere şi să vină la guvernare prin manifestații pașnice, nu prin violenţă. Poliţiştii care se află la ordinea publică sunt copiii, nepoiții sau frații noștri”, a mai spus Constantin Busuioc.

Protestul organizat de către Consiliul Marii Adunări Naționale s-a soldat cu un dosar penal. În timpul acțiunii, potrivit poliţiei, un microbuz a intrat în mulțime și s-a deplasat în direcția cordonului de polițiști, punând în pericol viața și sănătatea celor prezenți la protest. Patru polițiști au fost răniți. Incidentul s-a produs în fața sediului televiziunii publice Moldova 1. Poliția l-a reținut luni pe bărbatul care s-a aflat la volanul microbuzului. Acesta este cercetat și pentru părăsirea locului accidentului. S-a constat că acesta nu avea permis de conducere pentru categoria respectivă de autovehicule.

  • gheorghe gandrabur despre incident.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE