Veteranii de război și angajații MAI au depus flori în contextul Zilei Independenței

Veterani de război, alături de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, au depus în dimineața zilei de vineri, 25 august, flori la Monumentul „Maica Îndurerată” din capitală, cu prilejul marcării a 26 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Veteranii războiului de pe Nistru din 1992 au fost decorați cu distincții din partea MAI, în semn de respect pentru sacrificiul adus, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat că sărbătorile naționale adună și unesc moldovenii ca cetățeni și ca națiune care acum 26 de ani au ales democrația, libertatea și independența. „Începutul nu a fost ușor și azi ne dăm seama că fără curajul celor care au luptat pentru independență nu am fi știut gustul acesteia și nici al valorilor naționale și nu am fi avut o istorie despre începutul țării noastre. De 26 de ani marcăm acest eveniment de glorie al neamului nostru și angajații Ministerului Afacerilor Interne promovează valorile echității sociale, ale drepturilor fundamentale a omului și supremației legii”, a spus ministrul de interne.

În mesajul său către veteranii de război, Alexandru Jizdan a precizat că aceștia sunt cei care au pus temelia statului Republica Moldova, iar ceea ce au făcut ei prin sacrificiul lor pentru urmașii acestei țări nu poate fi răsplătit decât prin consolidarea eforturilor de prosperare a țării mai departe. „Moldova a trecut prin reforme și transformări în toate domeniile, iar drumul european a dat startul marilor schimbări. Ziua Independenței este o zi în plus de a face totaluri și un prilej de a transmite dragostea de țară și neam generațiilor viitoare”, a mai spus ministrul afacerilor interne.

Președintele Uniunii Veteranilor de Război din municipiul Chișinău, Vasile Iacubov, a spus că 27 august este mai mult decât o sărbătoare de independență, este ziua care „ne reîntoarce în timp și ne amintește de voința neamului care a dobândit independenţa. Acum 26 de ani, Moldova a făcut un pas sigur ce consolidează libertatea și demnitatea naționala, două din cele mai importante valori obținute prin luptă, sacrificiu și devotament. Această zi ne va aminti mereu de eroismul camarazilor care au luptat pentru tânărul stat Republica Moldova și de jertfa lor adusă pe altarul independenței țării”, a menționa Vasile Iacubov.

În același context, Vasile Iacubov a spus că „independența este posibilă doar dacă luptăm pentru ea împreună în fiecare zi”.

Pe 27 august, Republica Moldova marchează aniversarea a 26-a de la proclamarea Independenței.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.