Veterani ai Războiului pentru independența și integritatea Republicii Moldova și ai războiului din Afganistan spun că sunt profund indignați de „acțiunile criminale ale fostei guvernări nedemocratice, care refuză să transmită pașnic puterea actualei guvernări”. Într-o conferință de presă la IPN, un grup de veterani a menționat că noul Guvern în frunte cu Maia Sandu a fost numit în mod democratic și acesta este recunoscut de către comunitatea internațională, fapt care îi oferă legitimitate.
Veteranul Războiului de pe Nistru, colonelul de poliție în rezervă Gheorghe Slutu, a dat citire unui apel, adresat angajaților instituțiilor de stat, prin care i-a îndemnat să nu blocheze activitatea acestora, dar să respecte legea. Angajaților instituțiilor de forță le-a fost amintit faptul că au jurat credință patriei și că vor sluji cu onoare și demnitate poporului și nu „unei grupări criminale care a capturat și uzurpat puterea în stat și care instigă la lovitură de stat cu urmări imprevizibile”.
Veteranul de război, Constantin Boişteanu, a declarat că fosta guvernare încearcă să organizeze violențe și să destabilizeze situația în țară. Acesta s-a adresat cetățenilor Republicii Moldova, angajaților instituțiilor de forță și tuturor celor care înțeleg ce se întâmplă în Republica Moldova. „Pentru a debloca situația dată este necesar să fim uniți și împreună, să putem să deblocăm instituțiile de stat care astăzi sunt înconjurate de corturi de către fosta guvernare, de către fosta grupare criminală”, a spus Constantin Boişteanu.
Potrivit generalului Anton Gămurari, „cu părere de rău, în ultimii zece ani, la putere sunt numai oameni legați cu lumea criminală, care fură și dezbină poporul”. „Ceea ce s-a făcut sâmbătă este punctul de reper de la care Moldova merge mai departe”, a notat Anton Gămurari.
Generalul de brigadă în rezervă, ex-ministru al apărării Vitalie Marinuţa, a menționat că apelul este făcut în adresa celor care își doresc o viață nouă și liberă. Vitalie Marinuţa susține că majoritatea instituțiilor statului și-au pierdut credibilitatea în fața cetățenilor săi și a partenerilor externi. Acum este necesar ca această credibilitate să fie restabilită. În opinia sa, acest lucru poate fi făcut doar cu o nouă guvernare, o nouă atitudine față de instituțiile statului și o nouă abordare față de viața din Republica Moldova.