Vasile Tarlev îndeamnă cetățeni să voteze contra Maiei Sandu

Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Vasile Tarlev, îndeamnă cetățenii să voteze împotriva Maiei Sandu, care candidează în al doilea tur al scrutinului prezidențial. Potrivit ex-premierului, „rezultatele alegerilor, falsificările și presiunile administrative asupra concurenților electorali au făcut ca poporul să-și întărească atitudinea negativă față de actuala guvernare”, transmite IPN.

În opinia liderului Partidului pentru Viitorul Moldovei, conducerea țării și-a arătat incapacitatea de a gestiona situația economică în stat, lăsând-o în pragul unui colaps social-economic și scufundată în corupție. Politicianul a adăugat că este alarmant fenomenul de migrație a tinerilor peste hotare.

„Facem apel către toți cetățenii Moldovei să vină cu un vot decisiv împotriva Maiei Sandu, în turul doi de scrutin. Acesta este momentul crucial, pentru a elimina sursa problemelor, care blochează dezvoltarea țării”, a declarat Vasile Tarlev în mesajul său de pe Facebook.

De asemenea, Vasile Tarlev și echipa sa cer demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale. Politicanul a menționat că, în cadrul ședinței din 25 octombrie a Consiliului Politic Național al Partidului pentru Viitorul Moldovei, s-a discutat despre neregulile grave, manipulările și dezinformările care au marcat scrutinul.

„După analizele realizate, am stabilit prioritățile pentru turul doi al alegerilor și am votat unanim pentru demisia Comisiei Electorale Centrale, propunând formarea unei noi structuri, din care să facă parte reprezentanți ai tuturor foștilor concurenți electorali. Am învățat din aceste alegeri și ne-am fixat obiective clare pentru viitor. Moldovei îi sunt necesare persoane cu patriotism și demnitate, iar cetățenii merită un viitor fericit”, a conchis Vasile Tarlev.

Vasile Tarlev a fost votat de 3,19% din alegători la scrutinul prezidențial din 20 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.