Vasile Tarlev cere renumărarea voturilor și demisia CEC

Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, solicită demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) și renumărarea voturilor după alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Politicianul a mai spus că alegerile au fost „complicate” și că nu au fost „nici libere, nici democratice”, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Vasile Tarlev a criticat modul în care s-a desfășurat scrutinul. Potrivit acestuia, CEC și alte structuri ale statului au servit intereselor puterii și a favorizat anumiți candidați.

„Legislația contradictorie, special creată, CEC-ul și toate structurile statului, inclusiv mass-media, au servit puterea și scenariul pregătit din timp. În situația creată, noi am ajuns la cocluzia și avem sute de dovezi că alegerile au fost fraudate și procesul electoral a fost falsificat, în special de structurile CEC-ului și unele structuri ala Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De asemenea au fost implicați și primari din teritoriu, ceea ce a dus la dezbinarea statului. Resursele administrative au fost folosite la greu”, a spus Tarlev.

Vasile Tarlev a subliniat că alegerile ar fi trebuit să se concentreze pe probleme esențiale precum suveranitatea și bunăstarea cetățenilor: „Dacă noi nu ne vom consolida și dezvolta statul, nimeni altcineva nu o va face”.

De asemenea, Vasile Tarlev a acuzat autoritățile de încălcarea drepturilor cetățenilor din regiunea transnistreană și diaspora, invocând dificultățile votanților. „A fost o încălcare gravă a Constituției și a legislației”, a declarat Tarlev, cerând sancționarea celor responsabili.

În legătură cu turul doi al alegerilor, Vasile Tarlev a anunțat că partidul său își va face cunoscută poziția în timpul apropiat, dar a reiterat cererea de demisie a CEC și renumărarea voturilor. „Așteptăm demisia CEC-ului și renumărarea voturilor”, a declarat Tarlev.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.