Vasile Bolea, Constantin Butucel și Andrei Donică și-au prezentat ofertele electorale la o nouă rundă de dezbateri „Eu vreau să fiu primar”

Eradicarea corupției din Primăria Chișinău prin instalarea camerelor video în birourile funcționarilor, atragerea investițiilor străine și rezolvarea problemei ambuteiajelor prin amenajarea parcărilor cu plată. Sunt principalele obiective ale candidaților la funcția de primar general al Capitalei, Vasile Bolea, Constantin Butucel și Andrei Donică. Cei trei pretendenți la șefia Chișinăului și-au făcut publice prioritățile pentru municipiul Chișinău în cadrul emisiunii de dezbateri „Eu vreau să fiu primar” de la ProTV Chișinău, notează IPN.

Vasile Bolea, candidatul Partidului „Renaștere”, spune că odată ajuns primar general va declara toleranță zero corupției, fenomenul fiind eradicat prin monitorizarea video a tuturor birourilor din Primărie.

„Vom instala camere de luat vederi în toate cabinetele Primăriei Chișinău. Să vedem la televizor cum cineva intră în biroul viceprimarului sau a altor funcționari din Primărie, lasă acolo foloase necuvenite, așa cum se spune în Codul Penal, iar viceprimarul, pe loc, începe a număra. O colaborare cu CNA va fi binevenită. Vrem ca în cadrul comisiilor de licitații, a comisiilor de organizare a tenderelor, unde se cheltuie banul public, să se regăsească câte un reprezentant CNA”, a spus Vasile Bolea.


Stabilit în Olanda de peste 12 ani, Constantin Butucel, candidatul Partidului Acasă Construim Europa spune că dacă va obține funcția de primar general al Chișinăului va reuși să atragă investitori străini, să crească potențialul economic al orașului și să deschidă noi locuri de muncă.

„Deja avem susținerea a trei companii mari din Marea Britanie, Olanda și Belgia, care sunt gata să ne ajute financiar cu 70 de milioane de euro pentru a investi în reciclarea gunoiului, în energie verde și drumuri. Cu acești bani vom începe, pe parcurs, voi forma un grup de experți care să se ocupe cu atragerea investițiilor străine”, a spus Constantin Butucel.

Candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, Andrei Donică, spune că de supraaglomerarea străzilor din oraș s-ar face vinovat Ion Ceban, care ar fi ignorat această problemă pe perioada mandatului său. El spune că fluidizarea traficului din oraș poate avea loc prin amenajarea parcărilor, care ar elibera benzile de circulație de mașinile parcate pe carosabil.

„Elementar, să se facă niște semafoare inteligente care văd de la distanță intersecțiile aglomerate. În fiecare loc, acolo unde este posibil, trebuie de amenajat o parcare. Părerea mea este că în ultimul timp șoferii prea mult se folosesc de carosabil. Mașinile nu trebuie să fie parcate pe carosabil, avem străzi unde sunt parcate mașini pe ambele părți ale carosabilului și rămâne liberă doar o bandă”, a spus candidatul Andrei Donică.


Dezbaterile sunt realizate de postul de televiziune ProTv Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, Asociația „Centrul de Investigații Jurnalistice”, publicația online independentă „NewsMaker”, Asociația „Primăria Mea”, Agenția de presă IPN și Portalul „Privesc.eu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.