Vânzătorii de peste Nistru se înţeleg să menţină înalt preţul la carne
Vânzătorii din regiunea transnistreană, în special în oraşele mari, Tiraspol şi Bender, au înţelegerea să menţină înalt preţul la carne. Şeful Serviciului preţuri şi activitate antimonopol din regiune, Vitalii Ulitka, citat de „Novîi Reghion”, constată că piaţa este dominată nu de către crescătorii de animale, ci de intermediari, care şi fixează preţuri de cartel, transmite Info-Prim Neo.
„Înainte de sărbători şi în timpul acestora, când cererea la carne este mai mare, preţurile cresc. Aceasta se bazează pe factori exclusiv subiectivi – cineva pur şi simplu doreşte să aibă mai multe venituri”, a remarcat Vitalii Ulitka.
Anul trecut la pieţele din regiune a fost impusă cota de cel puţin 25% de locuri de vânzare pentru producătorii autohtoni. Prevederea nu se aplică însă peste tot. Mai ales în pieţele private, proprietarii invocând că toate locurile de comerţ sunt deja date în arendă.
Carnea de porc în regiunea transnistreană costă 70-75 ruble (80-85 de lei), iar cea de vită între 60 şi 65 ruble (circa 68-73 de lei).