Vântul a doborât 33 de arbori în Chişinău

Vântul puternic de sâmbătă şi duminică a doborât 33 de arbori în Chişinău. De asemenea, au fost rupte mai multe cabluri electrice şi deteriorate două camioane, peste care a căzut un copac pe strada Munceşti, transmite IPN.

Potrivit directorului SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, la sfârşitul săptămânii au avut loc 14 deconectări de energie electrică la staţiile de pompare a apei potabile. Muncitorii au reuşit însă să livreze apă consumatorilor în regim neîntrerupt.

„La staţia de pompare a apei potabile de la Vadul lui Vodă a fost deconectată lumina timp de 1 oră şi a fost nevoie de a genera energie electrică, iar la staţia de pompare a apei din „Tohatin” nu a fost lumină timp de 10 ore”, a comunicat Becciev, luni, la şedinţa operativă de la Primărie. La staţia de pompare de la „Valea Dicescu” lumina s-a stins după ce un arbore a căzut, rupând mai multe cabluri electrice.

Potrivit meteorologilor, la sfârşitul săptămânii trecute vântul a prezentat intensificări şi până la 20 metri pe secundă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.