Valeriu Muravschi: Republica Moldova nu are viitor fără schimbări esențiale

Republica Moldova nu are viitor. Dacă lucrurile continuă în ritmul actual, în zece ani Republica Moldova ar putea fi depopulată și statul ar putea dispărea. De această părere este fostul premier Valeriu Muravschi, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, în toți cei 27 de ani de independență, Republica Moldova a avut guvernări slabe. Generațiile de conducători care s-au perindat nu au avut grijă să crească o nouă generație de politicieni. Mai mult, Valeriu Muravschi consideră că actualmente în politica moldovenească nu se poate numi că există partide, dar aceste formațiuni, la modul practic, sunt niște SRL-uri. „Sunt niște SRL-uri cu un asociat, iar acest asociat este cu valiza cu bani”, spune fostul premier.

Referindu-se la procesul electoral, Valeriu Muravschi a spus că pe toată perioada independenței, alegătorii din Moldova au fost folosiți și manipulați prin prisma vectorului geopolitic. „Din păcate, lucrul acesta se mai întâmplă și astăzi”, a spus fostul premier.

Valeriu Muravschi a menționat că dacă acum ceva timp era optimist în ceea ce privește o schimbare în bine în Republica Moldova, acum nu mai vede șanse ca acest lucru să se producă. „Noi nu avem capital uman, capital intelectual în general care să schimbe situația”, a spus fostul prim-ministru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.