Valeriu Munteanu: Vom construi un bulevard modern în locul căii ferate

Problema traficului din municipiul Chișinău poate fi ușor rezolvată, prin construcția unui bulevard modern în locul căii ferate care despică Chișinăul în două parți. Este viziunea candidatului Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, transmite IPN.

„Unul dintre primele proiecte pe care îl voi începe când voi fi ales primar al Chișinăului va fi desființarea căii ferate care despică și urâțește Chișinăul de la un capăt la altul. Calea ferată va ocoli Chișinăul  (aproximativ 35 km), la fel ca traseul rutier de centură care este proiectat, așa cum este în toate marile orașe europene”, a declarat candidatul într-o conferință de presă.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, calea ferată va ajunge din vest până la Vatra, unde va fi construită o gară de pasageri, iar din est – până la stația Revaca. Toată suprafața căii ferate, a depozitelor și magaziilor feroviare, de la Revaca până la Vatra, va fi înlocuită cu un bulevard mare, cu zeci de ramificații spre toate sectoarele orașului și suburbii, spune candidatul.

„Proiectul meu de modernizare și urbanizare a terenului căii ferate va deveni motorul de dezvoltare a Chișinăului. Voi da de lucru pentru firmele de proiectare și de construcții din Chișinău. Voi pune la dispoziția dezvoltatorilor terenuri în concesiune pentru sedii de afaceri”, a menționat Valeriu Munteanu.

În calitate de primar, liberalul spune că va dispune întocmirea unui Master Plan al infrastructurii de transport din Chișinău. În funcție de necesități și fluxurile de trafic, se va stabili unde vor fi amplasate pasaje și parcări subterane și supraterane. „Pentru a face Master Planul, voi apela la agențiile de dezvoltare internațională, la cea Japoneză de Cooperare Internațională (JICA) și de Comerț și Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA), pentru a cere atât bani, un grant pentru experții care vor lucra la Master Plan, cât și sprijin tehnic”, a menționat candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.