Valeriu Munteanu spune că știe cum să rezolve problema poluării râului Bâc

Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvați Basarabia la funcția de primar general al Chișinăului, susține că are o soluție pentru rezolvarea problemei poluării râului Bâc. Candidatul face referire la un proiect elaborat pe vremea când era ministru al mediului, dar care a fost înghețat. Valeriu Munteanu dă asigurări că, odată ales în funcția de edil, va relua proiectul pentru a-l implementa.

Într-o conferință de presă la IPN, Valeriu Munteanu a remarcat că în Moldova niciodată nu a existat un alt proiect legat de curățarea râului Bâc decât cel elaborat pe vremea când era ministru al mediului. Prima parte a proiectului, cu cheltuieli estimate la un milion de euro, era destinată adâncirii albiei râului, în zona Bucovăț, Strășeni, la intrarea în lacul Ghidighici. Era prevăzută și înfundarea țevilor pe care exista suspiciunea că unele întreprinderi industriale deversează ape uzate. La fel, proiectul presupunea amenajarea zonei dintre strada Mihai Viteazul și Federeului, pe o lungime a râului de 2 km.

„Proiectul a fost blocat de oamenii PDM de la Ministerul Mediului, dar și de Silvia Radu și Ruslan Codreanu (viceprimari, primari interimari, n.r.) pe care i-au tutelat în municipiul Chișinău. O contribuție substanțială o are pentru 2019 coaliția PSRM-ACUM, care a preluat guvernarea, inclusiv în municipiul Chișinău, și nu a repornit acest proiect”, a spus Valeriu Munteanu.

Ilie Crețu, candidat USB la funcția de consilier, spune că nu se poate mândri cu râul Bâc pentru că este unul din cele mai poluate din Europa. Este plin de toxine, un loc în care se revarsă deșeurile reziduale de la întreprinderi de stat sau private. În cazul ploilor abundente, acestea ajung pe străzi.

Candidații USB menționează că în privința problemei râului Bâc au observat o lipsă totală de viziune și necunoaștere a stării de lucruri din partea contracandidaților la Primărie.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 4 octombrie 2019

  • Valeriu Munteanu despre angajamentul de a implementa proiectul
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.