Valeriu Munteanu: Merg în această campanie cu simțul responsabilității față de cetățeni

Candidatul blocului electoral ACUM pe circumscripția uninominală nr. 18 Orhei și Călărași, Valeriu Munteanu, susține că astăzi în Republica Moldova cea mai importantă bătălie pe care trebuie să o dea fiecare politician și fiecare cetățean este cu binomul Plahotniuc-Dodon care a dus țara și o duce tot mai departe de UE, NATO și România. Mesajul a fost transmis în cadrul acțiunii de lansare în campania electorală, transmite IPN.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, perpetuarea la guvernare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și a Partidului Socialiștilor, al cărui lider informal este șeful statului, Igor Dodon, ar însemna sfârșitul oricărui proiect european lansat în Republica Moldova. Totodată, ar însemna federalizarea Republicii Moldova în condițiile dictate de Federația Rusă. „Ideea călăuzitoare și salvatoare a unității opoziției antioligarhice, pro-europene, pro-românești, m-a adus alături de blocul ACUM și sunt sigur că a fost o decizie politică matură și cu multă responsabilitate pentru cetățenii noștri”, a spus Valeriu Munteanu.

Candidatul ACUM susține că a decis să candideze anume la Orhei pentru că acolo participă și Ilan Șor, condamnat la 7,6 ani de pușcărie pentru că a executat furtul miliardului din buzunarul tuturor, și pentru că este un protejat „de porțelan” al PDM. Valeriu Munteanu declară că merge în această campanie electorală, mult prea complicată, având simțul responsabilității față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei de la Orhei, care au fost luați ostatici ai „aparențelor strălucitoare” ale activității lui Ilan Șor în calitate de primar condamnat a municipiului Orhei.

Valeriu Munteanu este convins că cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei de la Orhei, înțeleg faptul că hoții trebuie să stea la pușcărie și nu în Parlament. La fel, înțeleg că Republica Moldova are nevoie de democrație și de stat de drept, iar astfel de „specimene” precum este Ilan Șor, nu trebuie să ajungă în Parlament, ci după gratii. „Am venit să candidez anume la Orhei pentru a transmite cetățenilor un mesaj de unitate în jurul blocului ACUM, de descurajare a proslăvirii hoților politici și de încurajare a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon și servitorul lor Șor, pot fi înfrânți”, a afirmat Valeriu Munteanu.

Candidatul ACUM susține că alegerea sa în calitate de deputat din partea blocului ACUM este o garanție a investigării corecte a furtului miliardului, a condamnării vinovaților, inclusiv a lui Ilan Șor. La fel, pledează pentru reîntoarcerea banilor furați în visteria statului, scutind astfel cetățenii de povara achitării din buzunarele lor timp de 25 de ani. „Eu sunt absolut sigur de succesul blocului ACUM la nivelul întregii Republici Moldova pentru că oamenii vor debarcarea de la guvernare a hoților”, a conchis candidatul.


Până la acțiunea de lansare în campania electorală Valeriu Munteanu a informat Inspectoratul de Poliție Orhei despre acțiunile de intimidare la care au fost supuși reprezentanții ACUM din partea unui grup de susținători ai lui Ilan Shor, la sosirea în oraș.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.