Va fi pus în funcție sistemul de apeduct magistral Prut-Fălești

Va fi pus în funcție sistemul de apeduct magistral Prut-Fălești. Proiectul are în vedere și regionalizarea serviciului public de aprovizionare cu apă. Aceste acțiuni vor fi precedate de efectuarea unei expertize tehnice pentru infrastructura existentă și stabilirea necesităților pentru funcționarea apeductului magistral. Agenția de Dezvoltare Regională Nord și autorități locale din raionul Fălești au inițiat elaborarea cererii complete de finanțare pentru implementarea proiectului, transmite IPN.

Noul proiect din raionul Fălești prevede, în prima etapă, crearea accesului la apă potabilă pentru circa 26 de mii de cetățeni, 60 de instituții publice și 400 de agenți economici din zece localități din raionul Fălești.

Lucrările de construcție-montaj a vechiului sistem de alimentare cu apă din râul Prut a localităților din raionul Fălești au început în anul 1984. De atunci, au fost realizate mai multe măsuri investiționale. În anul 2012, după montarea unei stații de tratare a apei din orașul Fălești, apa din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor din cauza vechiului apeduct magistral Prut-Fălești, care a cedat. Până în prezent, investițiile în apeductul Prut-Fălești constituie peste 100 milioane de lei, sumă provenită atât din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, cât și din alte surse de finanțare naționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.