Universitatea Pedagogică și-a deschis larg ușile în prima zi de admitere. MEC îndeamnă candidații să aleagă profesia de pedagog

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și-a deschis ușile pentru candidații care își doresc să asimileze o profesie în domeniul științelor educației, științelor umanistice, artei și științei comunicării. În acest an, universitatea are trei programe noi la licență, dar și 12 programe de învățământ la distanță și două programe cu învățare în limba engleză.

Într-un eveniment de lansare a admiterii, Alexandra Barbăneagră, rector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, a declarat că universitatea are o ofertă generoasă pentru candidați, și anume1099 de locuri bugetare, la peste 100 de programe de licență și master.

Datorită susținerii partenerilor, universitatea deschide trei programe noi la licență. Este vorba despre: Pedagogia învățământului primar și psihopedagogie, Pedagogie preșcolară și psihopedagogie, Educație pentru societate și istorie. De asemenea, se deschid și cinci programe la studiile de master.

Pentru prima dată, universitatea oferă 12 programe de învățământ la distanță. Dar și două programe cu învățare în limba engleză: Animație și Psihologie.

Prezent la eveniment, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a amintit că admiterea în universități are loc online, prin intermediul platformei e-admitere.gov.md. Potrivit oficialului, mai există unele probleme tehnice cu platforma, dar studenții au putut depune cererea fizic la universitate, după care aceasta va fi dublată și pe platformă.

Ministrul a îndemnat studenții să aleagă profesia de pedagog. Ministerul a dublat bursele la pedagogie, au fost majorate indemnizațiile pentru viitorii profesori care vor merge în școală și urmează investiții în cămine.

Ministerul Educației și Cercetării menționează într-un comunicat de presă că în primele ore ale dimineții, peste 2500 de candidați au depus dosarele de admitere la studii superioare de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. Totodată, au fost semnalate probleme tehnice de utilizare a platformei din partea celor care doresc să depună dosarele de participare la concurs. Ministerul Educației și Cercetării este în proces de remediere a tuturor deficiențelor apărute, care vor fi remediate în scurt timp de către compania IT.

Toți cei care au întrebări și neclarități privind depunerea online a dosarelor pentru concursul de admitere pot telefona la Call Centrul cu numărul – 0 8000 5005. Call Centrul funcționează în perioada: 22 iulie–2 august și 9-17 august. Programul zilnic de lucru este între orele 8:00-18:00.

Depunerea dosarelor online de către candidații la studii superioare de licență durează până pe 31 iulie (sesiunea de bază) și în perioada 10-14 august (sesiunea suplimentară).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.