UN Women Moldova organizează o expoziție imersivă dedicată violenței de gen

Istoriile a patru femei din Moldova și Ucraina, din diferite medii și cu vârste diferite, afectate de violență, sunt prezentate într-o expoziție imersivă de artă digitală „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată”. Expoziția se desfășoară în clădirea Kentford până pe 26 noiembrie și are intrarea liberă cu sesiuni disponibile în limbile română, rusă și engleză, transmite IPN.



Denumirea expoziției este inspirată din una dintre istoriile expuse, în care o mamă, pentru a nu provoca suferință fiicei sale și pentru a nu o speria, îi spunea metaforic agresorului său –„Soarele”. Experiența imersivă îmbină artele vizuale, narative și tehnologiile, având scopul de a evidenția diferite forme de violență care afectează femeile și de a face un apel la acțiune.

Într-o lume în care violența față de femei și fete persistă ca una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, expoziția „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” reprezintă un apel la acțiune pentru a nu tolera violența și a contribui la eliminarea acestui fenomen, menționează UN Women Moldova.

Expoziția „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” este organizată în cadrul Campaniei 16 Zile de Activism împotriva violenței față de femei și fete, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Guvernului SUA, Suediei și Guvernului Japoniei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.