Un soldat s-a împușcat cu arma din dotare

Un soldat angajat prin contract al Armatei Naționale, care-și făcea serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii a fost găsit fără suflare în după amiaza zilei de duminică, 6 februarie. Se presupune că el s-a împușcat cu arma din dotare, aflându-se la post, relatează IPN cu referință la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Incidentul a avut loc la postul de la Gura Bâcului. La fața locului s-a deplasat o echipă de criminaliști ai poliției, care investighează cazul. Ministerul Apărării și-a exprimat regretele profunde în legătură cu accidentul tragic și a adresat condoleanțe familiei îndurerate.

Forțele Mixte de Menținere a Păcii sunt amplasate în Zona de Securitate unde acum 30 de ani a avut loc un conflict militar între forțele constituționale și forțele paramilitare ale regimului secesionist, susținute de către fosta Armată a 14-a a Federației Ruse. Forțele Mixte de Menținere a Păcii sunt în subordinea Comisiei Unificate de Control și sunt alcătuite din contingente militare ale Republicii Moldova, Federației Ruse și administrației transnistrene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.