Un șofer a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru că a accidentat un biciclist și l-a lăsat să moară

Un bărbat de 41 de ani a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, pentru că a accidentat un biciclist și a părăsit locul accidentului. Șoferul și-a recunoscut parțial vina. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Drochia, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în satul Corlăteni, raionul Rîșcani, cu direcția de deplasare spre municipiul Bălți. Șoferul, care conducea în stare de ebrietate alcoolică avansată, vorbind la telefon, a accidentat un bărbat de 57 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta. Urmare a leziunilor grave suportate, biciclistul a decedat.

Șoferul nu a oprit mașina pe care o conducea și nu a asigurat, pe cât posibil, păstrarea urmelor accidentului rutier, nu a acordat ajutor medical victimei. După ce a observat că bicicleta accidentată este prinsă între farul drept și bara de protecție din față, la câteva sute de metri de la locul accidentului, a ieșit din mașină, a desprins bicicleta și a aruncat-o în șanțul de scurgere de pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care a fost observat de câțiva martori.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.