Un șef de secție din cadrul spitalului raional Soroca, pe banca acuzațiilor

Un șef de secție din cadrul Spitalului raional Soroca ,,A. Prisacari” este învinuit de corupere pasivă. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată, transmite IPN.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunțul soției unui pacient. Procuratura Anticorupție menționează într-un comunicat de presă că în urma acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că doctorul, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, în schimbul unor sume de aproape 15 mii de lei, le promitea pacienților că le va organiza intervențiile chirurgicale de care aveau nevoie, evitând listele de așteptare.

Faptele medicului au fost calificate drept corupere pasivă cu extorcare de bunuri și primirea unei recompense ilicite pentru efectuarea lucrărilor legate de deservirea populației. În cadrul urmăririi penale medicul nu și-a recunoscut vinovăția, refuzând să depună declarații. Actualmente se află sub control judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă închisoare de la 5 la 10  ani, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unități contravenționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.