Un polițist de frontieră a decedat într-un accident rutier lângă satul Caracușenii Noi

Un bărbat de 35 de ani, locuitor al satului Caracușenii Vechi, raionul Briceni, și-a pierdut viața, noaptea trecută, după ce mașina în care se afla ca pasager a lovit un vehicul parcat. Victima era polițist de frontieră, a confirmat pentru IPN ofițerul de presă al instituției, Raisa Novițchi.

Accidentul s-a produs pe traseul M-5, în apropierea satului Caracușenii Noi. Un bărbat de 51 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care conducea un vehicul de marca Hyundai, a pierdut controlul direcției de deplasare, din motive deocamdată necunoscute, și a lovit o remorcă cuplată de un autotractor parcat pe acostament.



În momentul accidentului, în Hyundai se aflau și doi pasageri, bărbați de 22 și 35 de ani, locuitori ai satelor Grimăncăuți și Caracușenii Vechi. Pasagerul de 35 de ani a decedat la fața locului, a precizat pentru IPN ofițerul de presă al Inspectoratul de Poliție Briceni, Svetlana Talpă.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat alcoolscopic și să ofere probe biologice pentru determinarea concentrației de alcool, fapt ce a condus la deschiderea unui dosar penal. De asemenea, a fost inițiată o cauză penală pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier, iar conducătorul automobilului a fost reținut pentru 72 de ore.

Actualizare /14:54/ Victima de 35 de ani, pasager al autoturismului, a fost angajat al Poliției de Frontieră din subdiviziunea SPF Briceni al DR Nord din 2009. Din aprilie 2023, este suspendat din funcție, precizează un comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră. „Conducerea și întreg efectivul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră adresează un mesaj de condoleanțe și regret. Suntem întristați de acest tragic caz și  exprimăm cuvinte de susținere și încurajare familiei și rudelor răposatului Gheorghe Bodrug”, se mai arată în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.