Un om de afaceri din Rusia a preluat controlul asupra Avia-Invest

Omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internațional Chișinău). Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei, transmite IPN.

„În ultimii ani, Aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune”, a declarat Andrei Goncearenko, citat într-un comunicat de presă al „Avia-Invest”.

„Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la cinci milioane în următoarea perioadă”, a mai spus Andrei Goncearenko.

În comunicat se menționează că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii.

Decizia companiei NR Investments Ltd a fost comentată de către președintele Igor Dodon. Potrivit lui, această decizie a fost luată reieșind din faptul că se planifică deschiderea mai multor aeroporturi în țară. „A fost luată reieșind din faptul că se planifică deschiderea mai multor aeroporturi în țară. Adică monopolul, care este până la această etapă instaurat de serviciile avia internaționale în Republica Moldova, noi îl distrugem. Și aceasta a pus pe cineva în gardă”, a declarat pentru presă șeful statului.

Cât despre noul proprietar, Igor Dodon a declarat că nu cunoaște, dar se va documenta, iar ulterior va oferi informații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.