Un nou termen anunţat pentru strada pietonală

Chişinăul va avea o stradă pietonală începând cu 1 august. Cel puţin acesta este noul termen anunţat de municipalitate. Şeful Direcţiei arhitectură, Radu Blaj, a declarat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că zona pietonală va fi construită şi amenajată de singurul agent economic care a participat la concursul anunţat, transmite IPN.

Proiectul de execuţie a lucrărilor este în pregătire. Conform acestuia, zona pietonală se va numi „Aleea oamenilor buni”. 25% din suprafaţă va fi destinată activităţilor cultural-artistice, cu expoziţii ale meşterilor populari, concerte, expoziţii de pictură ş.a. Pe alee va fi schimbat pavajul, vor fi montate bănci şi terase, şi vor fi sădite flori şi arbuşti decorativi. Faţadele clădirilor din zonă vor fi iluminate decorativ pe timpul nopţii.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca partea centrală a străzii Cosmonauţilor, până la scuarul din bulevardul Grigore Vieru, să fie cu prioritate pentru pietoni. Ca terasele şi barurile să fie mai accesibile, edilul a sugerat ca meniurile acestora să fie publicate în cel puţin 3 limbi, iar turiştilor să li se ofere gratuit şi o hartă a Chişinăului.

Costul lucrărilor de amenajare a zonei pietonale sunt de circa 5 milioane de lei. Cheltuielile vor fi acoperite în totalitate de un producător de bere din capitală.

Strada Alexandru Diordiţă, tronsonul cuprins între strada Cosmonauţilor şi strada Columna, trebuia să devină pietonală din 1 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.