Un nou program de sprijin european pentru IMM-urile din Cahul și Ungheni

Uniunea Europeană lansează un nou program de granturi pentru antreprenorii din Ungheni și Cahul. Oferta, asigurată financiar de UE și implementată de PNUD și UNICEF, cuprinde granturi în valoare de 14 000 – 24 000 de euro fiecare și este dedicată dezvoltării sectorului privat din ambele raioane.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a declarat cu această ocazie că „IMM-urile sunt inima unei economii, iar expansiunea continuă a economiei asigură prosperitatea oamenilor. Suntem mândri că sprijinul UE acordat afacerilor locale se materializează în rezultate tangibile și de succes. Ne angajăm ferm să le sprijinim în continuare în beneficiul cetățenilor moldoveni, deoarece împreună suntem mai puternici!”, a relevat oficialul.

„Această rundă de propuneri va deschide unui nou grup de antreprenori oportunitatea de a-și dezvolta potențialul și de a crea noi locuri de muncă, de a îmbunătăți și de a prelua practici de economie verde și circulară”, a menționat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate pe site-ul www.eu4cahul.md și www.eu4ungheni.md.

Din 2020, când a fost lansată prima ofertă, 55 de companii, startup-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de granturi în valoare de până la 1,4 mln euro.

Programul are un buget total de 23 mln euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.