Un nou pretins atac cu dronă în stânga Nistrului. Reacția Biroului politici de reintegrare

Presa din regiunea transnistreană scrie despre un nou pretins atac cu o dronă kamikaze. De data aceasta ar fi vorba despre o unitate militară din Râbnița. Biroul politici de reintegrare a precizat că organele competente analizează toate imaginile și informațiile apărute, reiterând că șirul provocărilor din regiune sunt menite să semene panică și tensiune continuă, inclusiv pentru a atrage atenția asupra regiunii, transmite IPN.

„Elucidarea circumstanțelor și investigații calificate pot fi efectuate doar de către organele de drept abilitate prin lege, care însă nu au acces în perimetrul vizat”, precizează Biroul politici de reintegrare.

Presa din stânga Nistrului a scris vineri despre faptul că o dronă kamikaze „a atacat” unitatea militară din Râbnița, la o distanță de circa șase kilometri de la frontiera moldo-ucraineană. Ținta ar fi fost o stație radar, care ar fi suferit avarii minore.

Acum două săptămâni, presa din regiunea transnistreană a anunțat că o dronă kamikaze a lovit un elicopter de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol. Ulterior, Biroul politici de reintegrare a anunțat că imaginile video cu incidentul respectiv conțin elemente evidente de montaj video. Aceasta indică faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini. Instituția mai precizează că în perioada următoare se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.