Un muncitor și-a pierdut viața pe un șantier din sectorul Centru al capitalei

Un bărbat de 41 de ani a decedat pe un șantier din sectorul Centru al capitalei, lovit de o bârnă care s-a desprins de la nivelul zece al unui bloc de locuit în construcție.

Contactată de IPN, Natalia Stati, ofițer de presă al Direcției de poliție, a declarat că accidental de muncă a avut loc luni, 27 mai, în jurul orei 16.00. Bărbatul a decedat până la venirea ambulanței. Pe cazul dat a fost pornită o anchetă. Preventiv, s-a stabilit că bărbatul era angajat oficial și era echipat corespunzător normelor de securitate în muncă.

Victor Țurcan, șef de secție la Inspectoratul de Stat al Muncii, a declarat pentru IPN că, de la începutul acestui an, au fost raportate 164 de accidente de muncă, în care au avut de suferit 165 de persoane. Șaisprezece oameni au murit, nouă au fost răniți grav, în celelalte cazuri traumatismele au fost de gravitate ușoară. Victor Țurcan spune că cele mai multe accidente au loc în construcții, agricultură și transport și că în mai mult de jumătate din accidente angajatorul este găsit vinovat.

„Inspectoratul de Stat al Muncii cercetează accidentele, întocmește dosarul și îl înaintează spre examinare la Procuratură pentru a fi examinat sub aspect penal. În afară de aceasta, întreprinderea care poartă vina pentru producerea accidentelor (poate fi nu doar angajatorul, dar și persoanele cu funcții de răspundere) are obligația de a achita despăgubiri succesorilor în drept sau părților vătămate”, a comunicat Victor Țurcan.

În 2018 au fost înregistrate 420 de accidente de muncă, în care au avut de suferit 482 de persoane. 43 de accidente au fost grave, soldate cu moartea a 47 de oameni și accidentarea gravă a altor 22.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.