Un monument al lui Vîsoţki la Bălţi. Vine fiul artistului şi interpretul rus Grigori Leps

Pe data de 2 iulie, se aşteaptă instalarea pietrei de temelie la monumentul celebrului  bard, Vladimir Visoţki, în scuarul central al municipiului Bălţi. Cu această ocazie, de la Moscova, în capitala de nord a Moldovei, vor sosi fiul artistului, Nikita Vîsoţki, şi  cunoscutul interpret rus Grigori Leps. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către viceprimarul municipiului Bălţi, Alexandr Usatîi.

„Într-adevăr, pentru  marţi, 2 iulie, planificăm instalarea în scuarul principal al oraşului a pietrei de temelie la monumentul marelui artist. Pe moment, suntem în proces de pregătire a documentelor pentru instalarea monumentului, iar la 27 iunie, Consiliul municipal urmează să ia decizia privind instalarea acestuia. Între timp, se cunoaşte cu siguranţă că în seara de 2 iulie, va avea loc concertul vestitului interpret Grigori Leps, care soseşte la Bălţi special cu această ocazie. De asemenea, ne bucurăm că vine la Bălţi şi fiul poetului Nikita Vâsoţki”, a spus viceprimarul.   

Potrivit lui, concertul va avea loc maţi seara. „Încă nu este clar dacă acesta va fi un concert solo sau dacă Leps va fi asistat de cineva dintre colegii săi. Un lucru este clar, aceasta va fi o adevărată sărbătoare pentru locuitorii oraşului Bălţi. Banii pentru instalarea monumentului şi desfăşurarea concertului au fost donaţi de către omul de afaceri Renato Usatîi, care acum locuieşte la Moscova”, a precizat viceprimarul.

Renato Usatîi a spus corespondentului IPN la telefon că a învăţat şi a locuit la Bălţi timp de câţiva ani. „Acest oraş înseamnă mult pentru mine. În ziua de azi oamenilor nu le este uşor, aşa că am hotărât să le ofer o sărbătoare, pentru că viaţa constă nu doar din probleme şi greutăţi, ci şi din bucurii şi asemenea sărbători. De ce anume Visoţki? Acesta este un simbol al epocii, care a schimbat ţara, pe toţi noi, este omul care a devenit legendă în timpul vieţii sale. Oamenii din Republica Moldova l-au îndrăgit şi au ascultat cântecele lui Visoţki, aşa că mă bucur că monumentul dedicat marelui bard va apărea anume aici. Iar încheierea logică a festivalului, va fi evoluţia lui Grigori Leps care, sunt sigur, că le va plăcea tuturor locuitorilor oraşului Bălţi”, a spus Renato Usatîi.

El a afirmat că va participa personal la evenimentul de instalare a pietrei. „Am hotărât să vin şi să ajut la instalarea monumentului dedicat marelui bard, anume din motivul că i-am ascultat piesele încă din copilărie. Acestea sunt întotdeauna cu mine şi mă ajută în momentele grele. Apropo, la Bălţi vine şi Nikita Visoţki, fiul lui Vladimir Semionovici, care, de asemenea, va participa la instalarea monumentului. Cred că el va fi foarte bucuros să vadă cu cât respect şi grijă este tratat Vladimir Visoţki în Moldova. Pe lângă aceasta, la Bălţi va veni şi o veche prietenă, celebra interpretă Slava”, a precizat omul de afaceri. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.