Un medic din Ungheni a fost condamnat condiționat pentru că a lăsat un om să moară

Un șef al Unității de Primiri Urgențe din Ungheni a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru încălcarea din neglijență a metodelor de acordare a asistenței medicale.

Potrivit procurorilor, la 9 noiembrie 2018, inculpatul, activând în calitate de șef al Unității de Primiri Urgențe din Ungheni și aflându-se în serviciul de gardă, nu a apreciat severitatea stării clinice a unui pacient care s-a adresat la instituția medicală. Medicul nu a stabilit diagnosticul clinic definitiv, nu a alcătuit şi îndeplinit un plan de examinare şi tratament corespunzător şi l-a plasat pe acesta în secția Psihonarcologie, unde nu a fost supravegheat în dinamică. Peste câteva ore, pacientul a decedat în urma unui stop cardiac cauzat de cardiomiopatie (toxică), pe fundalul stării de ebrietate alcoolice avansate, transmite IPN.

Inculpatul a pledat nevinovat. Pedeapsa aplicată de instanță este suspendată condiționat pe o perioadă de probă de trei ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 346,8 mii de lei în scopul reparării prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune, precum și a compensării cheltuielilor judiciare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.