Un medic de la Institutul Oncologic a fost reținut pentru o mită de 2000 de euro

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut un medic, șef de secție din cadrul Institutului Oncologic, bănuit de corupere pasivă. Medicul a fost denunțat de către un pacient. „Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic, se arată într-un comunicat de presă al CNA.

„La momentul dat, nu comentăm reținerea medicului. Lăsăm la latitudinea CNA și a procurorilor anticorupție cazul destul de neplăcut. Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele”, a menționat pentru IPN purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, Rodica Tomașenco.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe medic în momentul primirii banilor. Transmiterea bancnotelor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani. „În acțiunile lor, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic”, precizează sursa citată.

Anterior au mai avut loc cazuri de rețineri ale unor cadre medicale din cadrul Institutului Oncologic. Cu referire la un caz din august 2020, Rodica Tomașenco a comunicat faptul că medicul care fusese reținut atunci nu mai activează la Institutorul Oncologic, el fiind angajat într-o clinică privată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.