Un incubator de afaceri a fost deschis la Coşniţa

Un incubator de afaceri a fost inaugurat astăzi, 16 septembrie, în comuna Coşniţa, raionul Dubăsari. Proiectul îşi propune să creeze cel puţin 60 de locuri de muncă şi să mărească numărul activităţilor economice competitive. Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a menţionat că incubatoarele de afaceri sunt create pentru a da o şansă în plus celor care au spirit antreprenoriat şi iniţiativă, şi care au preferat să rămână acasă pentru a contribui la modernizarea ţării, transmite IPN.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, incubatorul de afaceri din Coşniţa a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Stimularea Economică în Zonele Rurale”. În ultimii trei ani, pentru realizarea programului au fost alocate aproape 30 de milioane de lei.

„Succesul Republicii Moldova este şi succesul nostru. Vom lucra împreună pentru a realiza aceste succese, totul se află în mâinile Guvernului de la Chişinău, proiecte de acest gen sunt sprijinite de noi”, a subliniat şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Potrivit oficialului european, în ţările membre ale Uniunii Europene activează deja 900 de incubatoare de afaceri, acestea devenind un instrument ce oferă o gamă largă de sprijin pentru companiile în devenire şi cele existente. „Scopul comun al UE şi Guvernului Republicii Moldova este de a crea 5 asemenea incubatoare în anul 2013. Astfel, setul este completat cu acest Incubator de la Coşniţa”, a conchis ambasadorul UE.

Preşedintele raionul Dubăsari, Grigore Policinschi, a salutat ideea apariţiei incubatorului de afaceri pe malul stâng al Nistrului. „Este necesar să trăim mai bine, să avem o dezvoltare ca în întreaga Europa şi acest incubator este un pas înainte pentru reintegrarea ţării, o dovadă că autorităţile locale, centrale şi partenerii internaţionali nu fac doar declaraţii, ci şi lucruri concrete”, a spus Grigore Policinschi.

Incubatoare de afaceri funcţionează în Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina şi Sângerei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.